Hengittäminen

16.01.2023

Rauhoittavan hengityksen avulla voi vähentää stressiä ja parantaa mielenrauhaa.


Hengittäminen on elintärkeä prosessi, jonka avulla elimistö saa tarvitsemansa hapen ja poistaa hiilidioksidia. Se on osa elintoimintojen perusta ja se tarvitaan kaikkien solujen toimintaan. Ilman happea, solut eivät pysty tuottamaan tarvittavaa energiaa, mikä johtaa solujen kuolemaan. Hengittämninen auttaa pitämään keuhkojen kunnon hyvänä ja estää "tulehdusta". Lisäksi hengittäminen on tärkeää henkiselle hyvinvoinnille, sillä see liittyy stressin hallintaan ja rauhoittumiseen.

Rauhoittavan hengityksen avulla voi vähentää stressiä ja parantaa mielenrauhaa.

Hyviä tekniikoita ovat:

1.Diaphragmaattinen hengitys: Tämä tarkoittaa hengitystä, jossa käytetään vatsalihaksia hengityksen tukemiseen. Voit tehdä tämän istuma-tai seisoma-asennossa, keskittyen hengittämään vatsaan.

2. 4-7-8 hengitys: Tämän tekniikka koostuu neljästä täyttyvästä hengityksestä nenän kautta, seitsemästä pidätyksestä ja kahdeksasta uloshengityksestä. (voit siis laskena neljään kun hengität sisään, pidättäessä lasket seitsemään ja uloshengittäessä lasket kahdeksaan.)

3. Kävelyhengitys: Kävele hitaasti, keskity hengittämään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos.

4.Rentoutuminen: Hengitä hitaasti ja syvään, keskity rentouttamaan jokainen kehon osa hengityksen aikana.

5.Meditaatio: Meditaation avulla voit vähentää stressiä ja parantaa mielenrauhaa, keskittyen hengittämiseen ja omaan kehoon.


Muistathan, että rauhoittava hengitys on prosessi ja sen tehokkuus kasvaa harjoituksen myötä. Aloita pienin askelin ja lisää harjoitusten määrää ajan mittaa. Voit huomata hyödyt nopeasti!